ViiB holder foredrag om verdibasert ledelse på Solstrand

Fredag 16 mars var ViiB invitert til å holde et foredrag om verdibasert ledelse på Solstrand.                                                                                                                               

Dette var vårt første foredrag sammen som ViiB. Vi snakket på inn- og utpust for en kjempefin forsamling av HR-sjefer og CFO’er trommet sammen til nettverkssamling av et knalldyktig PwC-team. Beliggenhet i havgapet, med lukt av både sjø og vår skapte en perfekt ramme rundt oppdraget, i tillegg til nydelige musikalske innslag og engasjerte deltakere.

Vi skal ikke legge skjul på at vi var fornøyde med å få full oppmerksomhet rundt det vi er aller mest opptatt av, nemlig betydningen av verdier for å bygge gode organisasjoner og drive god ledelse.

I en tid der endringstakten er skyhøy og digitalisering, automatisering og kunstig intelligens kan få det til å virke som om det menneskelige er på vikende front er det nettopp evnen til å motivere og inspirere mennesker som gjør at et selskap skiller seg ut fra mengden. Å få til dette krever en annen form for lederskap der innsikt i hva som er viktig for ansatte, tørre å vise følelser og kunne være åpen om egne feil og mangler blir stikkordene. For å kunne være troverdig måte må ledere ha et godt grep om egne verdier og ha fokus på relasjoner. De lederne som får til  dette tiltrekker seg talenter, skaper motivasjon og engasjement hos ansatte og lojalitet hos kunder og interessenter – og det er jo ikke så dumt for business heller.

Men det er fort gjort å falle i “floskelgraven” her. Det går ikke an å “drive litt med verdier” for fordi det er trendy. Som leder må man mene det, vite hva som er egne verdier og være ekte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cape Town, South Africa